Ajankohtaisia asioita

Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Tammi- ja helmikuussa on muutamia erityisiä muistettavia asioita.

Eläinten hyvinvointikorvaus

Eläinten hyvinvointikorvauksen sitoumusaika on vuoden 2017 alusta lähtien kalenterivuosi. Hyvinvointikorvausta voi hakea vuodelle 2017 Vipu-palvelussa 11.-31.1.2017. Sitoumusehtoihin on tullut pieniä muutoksia, joten ne kannattaa käydä huolellisesti läpi.

Valtiontakaus tilapäisiin maksuvalmiusongelmiin

Maatilat voivat hakea 1.12.2016-31.1.2017 ELY-keskuksesta valtiontakausta pankkilainalle, joka parantaa tilan maksuvalmiutta. Takausta voidaan myöntää esimerkiksi lainalle, jolla maksetaan pois kalliita eläinluottoja tai maatalouskoneiden osamaksueriä. Lue lisää täältä.

Kirjanpito ja tilinpäätös

Nyt on viimeistään aika kirjata vuoden 2016 kuitit ja syventyä tilinpäätöksen pariin. Tilinpäätöksen tekoon ja tarkistamiseen kannattaa pyytää asiantuntijan apua. Maatilojen veroilmoitus on pääsääntöisesti annettava helmikuun loppuun mennessä.

Talouden ja tuotannon suunnittelu vuodelle 2017

Tällä hetkellä tehdäään paljon kassabudjetointia alkaneelle vuodelle. Alkuvuodesta tehty suunnitelma auttaa todella paljon ennakoimaan tulevaa vuotta. Suosittelemme lämpimästi kassabudetin tekemistä ja tarpeen mukaan myös pitemmän aikavälin maksuvalmiuslaskelmaa.

 

Näissä ja monissa muissa asioissa autamme mielellään. Ota yhteyttä!