Kriisituki maidontuottajille on haettavissa 21.11.-9.12.2016

Maitotilat voivat hakea kriisitukea maidontuotannon vähentämiseen. Tuki on suunnattu tiloille, jotka aikovat vähentää tuotantoa tammi-toukokuussa 2017 verrattuna ajanjaksoon vuotta aikaisemmin. Tuki maksetaan toteutuneen maidontuotannon vähennyksen perusteella ja vähennyksen tulee olla vähintään 3 prosenttia.

Maidontuottajien kriisituen hakeminen

Kriisitukea haetaan Maaseutuviraston lomakkeella 467. Lomake löytyy osoitteesta www.suomi.fi/lomakkeet. Haettaessa on ilmoitettava, miten paljon vähemmän maitoa aikoo tuottaa 1.1.-31.5.2017 kuin tuotti 1.1.-31.5.2016. Tukea haettaessa ilmoitettu maitomäärän vähennys ei ole sitova.

Kriisituen maksaminen ja tuen määrä

Tuki maksetaan toteutuneen maidontuotannon vähennyksen mukaan ja toteutuneen vähennyksen tulee olla vähintään 3 prosenttia. Enimmillään tukea voi saada hakemuksella ilmoitetun määraän ja enintään 30 prosenttia vähennyksestä. Jos tukea päätyy hakemaan, kannattaa vähennys siis ilmoittaa mieluummin yläkanttiin.

Tukea maksetaan 30 senttiä tuottamatta jäänyttä maitolitraa kohti. Tukea voidaan maksaa enintään 15 miljoonaa euroa enintään 50 miljoonan maitolitran vähentämisestä. Jos yhteenlaskettu vähentämismäärä ylittää 50 miljoonaa litraa, kaikkien hakijoiden tukikelpoisten litrojen määrää rajoitetaan samassa suhteessa.

Tuki maksetaan maidontuottajille syyskuun 2017 loppuun mennessä.

Tuen hakemista kannattaa pohtia tilatasolla ja hakea vaikka kaiken varalta. Tuen hakeminen ei vielä sido tilaa maidontuotannon vähentämiseen.

 

Lue lisää http://www.mavi.fi/fi/tietoa-meista/tiedotteet/2013/Sivut/uusi-maidontuottajien-kriisituki-haettavissa.aspx