Milloin tukimaksatukset alkavat?

Viljelijätukien maksu alkaa tänä vuonna lokakuussa. Maksatukset alkavat luonnonhaittakorvauksen ensimmäisellä erällä, joka maksetaan lokakuussa, alkaen viikolta 41. Ensimmäinen erä on enintään 75 % luonnonhaittakorvauksen kokonaismäärästä.

Marraskuussa tulevat maksuun ympäristökorvauksen sopimusten ja sitoumusten sekä luomutuotannon ensimmäiset erät. Ensimmäisen erän suuruus on enintään 75 %:a.

Joulukuussa maksetaan kansalliset peltotuet ja luonnonhaittakorvauksen 2. erä sekä ensimmäiset erät perustuesta (80 %), viherryttämistuesta (90 %), nuoren viljelijän tuesta (90 %) ja EU:n nautapalkkiosta ja lypsylehmäpalkkiosta.

Peltokasvipalkkio maksetaan tammi-, helmikuussa 2016 ja mahdolliset satovahinkokorvaukset huhti-, toukokuussa.

Eläintenhyvinvointikorvaus kokonaisuudessaan, kansallisten kotieläintukien loppuosa ja kansallisten kotieläintukien ennakko maksetaan huhti-, toukokuussa 2016. EU:n nautapalkkio ja lypsylehmäpalkkion 2. erä sekä ympäristökorvauksen 2.erä maksetaan tällä tietoa kesäkuussa 2016.

Tukien määrät ja maksuaikataulut on tärkeää huomioida loppuvuotta budjetoitaessa, välitilinpäätöksen yhteydessä ja tilinpäätöstä tehtäessä.

Jäikö asia mietityttämään? Ota yhteyttä heti, niin mietitään asiaa yhdessä!