Peltomaan laatutestin voi lähettää syksyllä sähköisesti

Peltoa

Ympäristökorvaukseen sitoutunut viljelijä voi lähettää peltomaan laatutestin ensi syksynä Vipu-palvelussa. Laatutestin toimittaminen kunnan maaseutuviranomaiselle on ympäristösitoumuksen ehto. Laatutesti tulee lähettää viimeistään 30.4.2018.

Kerää havaintoja käynnissä olevan kavukauden aikana

Peltomaan laatutestiin tarvittavat tiedot tulee kerätä käynnissä olevalla kasvukaudella. Peltomaan laatutestiin tulee arvioida lohkojen kuntoa ja kirjata havainnot ylös kaikilta yli puolen hehtaarin peruslohkoilta. Jos lohkot ovat tätä pienempiä, laatutesti tehdään yhdestä valitusta peruslohkosta.

Sähköinen palauttaminen helpottaa kaikkia

Sähköisen palvelun käyttö helpottaa viljelijän ja hallinnon työtä. Vipu valikoi laatutestiin automaattisesti kaikki edellisessä tukihaussa ilmoitetut yli 0,5 hehtaarin suuruiset peruslohkot. Vipu varmistaa, että laatutestiin on kirjattu arvio jokaiselle lohkolle. Jos kirjaus puuttuu joltakin lohkolta, laatutestiä ei voi lähettää. Kun viljelijä on lähettänyt laatutestin Vipu-palvelussa, se siirtyy arkistoon ja palautuspäivä kirjautuu sitoumustietoihin. Paperinen lomake 480 on edelleen käytettävissä, mutta ensisijaisesti peltomaan laatutestin tulokset kannattaa palauttaa sähköisenä.

Autamme mielellään peltomaan laatutestin täyttämisessä ja palauttamisessa. Ota yhteytä!