Viljelijätukihaku keväällä 2016

IMG-20150522-WA0002

Sähköinen viljelijätukihaku käynnistyy vaiheittain kevään mittaan. Peruslohkomuutokset ja kasvulohkotietojen ilmoittaminen avautuvat Vipu-palvelussa 14.4. ja varsinaisen päätukihakemuksen voi palauttaa Vipu-palvelun sähköisessä asioinnissa 9.5. lähtien.

Peruslohkomuutokset ja kasvulohkotiedot

Lohkomuutokset eli peruslohkojen jakamiset, yhdistämiset ja uuden peruslohkon perustamiset kannattaa tehdä jo huhtikuun aikana, jotta muutokset ehditään käsitellä kunnassa. Tällöin päätukihakua varten on käytössä oikeat peruslohkot. Kasvulohkotietojen ilmoittaminen mahdollistaa kasvulohkojen piirtämisen ja kasvien ilmoittamisen.  Kasvulohkoja piirrettäessä käytettävissä ovat viime vuonna piirretyt kasvulohkorajat.

Päätukihakemuksen palautus

Varsinaisen tukihakemuksen eli päätukihakemuksen voi palauttaa Vipu-palvelun sähköisessä asioinnissa 9.5. lähtien. Hakuaika jatkuu kesäkuun puoleen väliin, eli 15.6., saakka. Erillinen kylvöalojen muutosilmoitusvaihe poistuu käytöstä ja kaikkia tukihakemuksen tietoja voi tarvittaessa muuttaa viimeiseen hakupäivään 15.6. asti.

Kevätkiireet painaa päälle

Monilla tiloilla tukihaku on vuoden kiireisimpään aikaan. Välille 9.5. – 15.6. ajoittuu monilla tiloilla lukuisat kevättyöt, ensimmäinen rehunteko…

Ennen toukotöiden alkamista kannattaa huolehtia, että viljelysuunnitelmat yms. asiat ovat kunnossa. Lisäksi kannattaa varata oma tukihakuaika! Kalenteriin sovittu tukihakuaika vähentää varmasti stressiä kevään sesongissa.

Ota yhteyttä ja asia hoituu

Me toimimme niin, että hakuaikataulu aiheuttaa asiakkaillemme mahdollisimman vähän stressiä. Sovimme tukihaun ajankohdan hyvissä ajoin ja pidämme aikatauluista kiinni. Ajankohtaa toki pystytään muuttamaan tarpeen vaatiessa. Uusia asiakkaita sopii vielä, joten soita numeroon 0400 906724 / Heidi tai jätä viesti tästä.

Keväisin terveisin,

Maatilin väki